AKTUALNOŚCI

REPUBLIKA BIOS AMIGOS zaprasza: Wiosna w Moniówce

REPUBLIKA BIOS AMIGOS zaprasza: Wiosna w Moniówce – warsztaty kulinarne z Małgosią Mintą (24-26 kwietnia)

REPUBLIKA BIOS AMIGOS to cykliczne, kulinarno-artystyczne eventy na łonie natury przebiegające w bezpretensjonalnej, wspólnotowej atmosferze.

Myślisz, że wegetarianie jedzą tylko sałatę? Chcesz urozmaicić swoją dietę o produkty roślinne, ale na dźwięk takich tajemniczych słów, jak jarmuż, topinambur i amarantus masz ochotę wycofać się rakiem? Marzy Ci się spędzenie produktywnego, a zarazem wyluzowanego weekendu w niezapomnianym miejscu, z którego wrócisz wypoczęty/a, a zarazem bogatszy/a o nową wiedzę, umiejętności i znajomości z pasjonatami pysznego, zdrowego jedzenia z całej Polski? W takim razie REPUBLIKA BIOS AMIGOS jest dla Ciebie!

 

Na nasze kulinarne wypady zapraszamy prowadzących, którzy o gotowaniu roślinnym wiedzą wszystko. Niektórych możecie znać z mediów lub blogów. O innych być może nie słyszeliście – wynajdujemy ich specjalnie dla Was, kierując się naszym sekretnym przepisem, którego składniki to: nieprzeciętna osobowość, kulinarna intuicja i, oczywiście, niezapomniany smak proponowanych potraw. Przyprawiamy wszystko takimi ważnymi dla nas elementami, jak sezonowość, lokalność i pozyskiwane produktów bezpośrednio od producentów. A na deser (kto obywa się bez deseru? Ręka do góry!) – wyselekcjonowane specjalnie dla Was jednorazowe artystyczne eventy – kameralne koncerty alternetywnych grup, przeglądy filmowe… i wiele innych niespodzianek!

Brzmi ciekawie? Czytaj dalej!

Tym razem zapraszamy Cię na warsztaty kulinarne z Małgosią Mintą, poświęcone kuchni na przednówku. Podczas intensywnego, trzydniowego spotkania przyrządzimy szereg pysznych, sycących dań, które dostarczą energii i niezbędnych składników odżywczych oraz przygotują organizm do wiosny. Wykorzystamy w nich sezonowe produkty – warzywa korzeniowe, bulwy, ale też kiełki, pierwsze nowalijki i świeże zioła, a także produkty pochodzące z lokalnych, warmińskich gospodarstw, m.in. sery i zboża. Podczas wspólnych sesji gotowania dowiemy się więcej o walorach zdrowotnych poszczególnych składników, pod okiem prowadzącej podszkolimy swoje techniki kulinarne, a wreszcie wspólnie przygotujemy dania do wspólnej degustacji.

Wieczorami zaś zrelaksujemy się przy tematycznych wieczorkach filmowych. Zaprezentujemy Wam nasz autorski wybór filmów wybranych przez nas specjalnie na tą okazję. Offowych i bardziej mainstreamowych. Fabuł i dokumentów. O jedzeniu i nie tylko. My tworzymy playlistę, wy wybieracie z niej to, na co macie ochotę!

 

A przede wszystkim – przeżyjemy niezapomniane trzy dni w gronie kulinarnie zakręconych ludzi. Wymienimy się przepisami, radami, inspiracjami. Zawrzemy nowe znajomości. Miło i owocnie spędzimy razem czas.

JAK SIĘ ZAPISAĆ?

Wejdź na stronę http://biosamigos.pl/republika-bios-amigos-zaprasza-wiosna-w-moniowce-warsztaty-kulinarne-z-malgosia-minta/ i pobierz formularz zgłoszeniowy

GALERIA

Chcesz dokonać rezerwacji ?

Podczas rezerwacji należy wpłacić zaliczkę w sumie 40 % całej kwoty za noclegi. Prosimy o uiszczenie opłaty w ciągu 3 dni roboczych. Wpłata na konto jest potwierdzeniem rezerwacji.
zarezerwuj >